Sarcina, îngrășatul, slăbirea și sănătatea copilului

0
550

Majoritatea femeilor se îngrasă în timpul sarcinii și multe dintre acestea trec apoi prin chinuri și suferințe pentru a slăbi. Există, desigur, și femei care slăbesc 30 de kilograme în 6 săptămâni, dar acest lucru este mai puțin credibil, aici fiind vorba despre vedete.

Discuția despre aceste kilograme în plus trebuie începută mult mai devreme, chiar înaintea sarcinii. Corpul viitoarei mămici trebuie pregătit înainte. Nu poți trece de la un stil de alimentație nesănătos și de la sedentarism direct la fructe și legume combinate cu sportul zilnic. Această trecere bruscă de la un fel de viață la altul cu siguranță va afecta serios propriul organism.

Imagini pentru gravide

Sarcina trebuie să fie o decizie importantă și presupune o mare responsabilitate. De aceea, înainte de a lua această decizie trebuie să îți pregătești organismul, atât pentru binele copilului, cât și pentru sănătatea ta.

Cele mai importante schimbări pe care trebuie să le faci dacă îți dorești să ai un copil sunt:

  1. alimentația sănătoasă, fără junk food, zahăr, chimicale, cafea, alcool, E-uri, țigări etc.
  2. sport și mișcare, opusul sedentarismului.

Imagini pentru gravide

Dacă urmezi aceste sfaturi nu te vei îngrășa în timpul sarcinii, nu mai mult decât greutatea copilului. De asemenea, poți fi mult mai sigură cu privire la sănătatea ta și a celui mic. Copilul se hrănește cu substanțe pe care le primește de la mamă încă de când este nenăscut, de aceea este foarte important ce consumă gravida.

Un alt beneficiu ar fi că slăbirea după sarcină nu va mai fi atât de chinuitoare și nici atât de drastică. Dacă în timpul sarcinii nu ai acumulat multe kilograme în plus, este normal ca nici după sarcină să nu ai prea multe de slăbit.

De asemenea, trebuie subliniat faptul că sărcina nu este o scuză pentru mâncatul în exces. ”Poftele” din timpul sarcinii reprezintă doar o teorie proastă. Dacă organismul ”cere”, nu trebuie să-i dai. Asta se întâmplă numai în capul nostru. Avem o mulțime de exemple în jurul nostru cu femei gravide care consideră că în timpul sarcinii trebuie să consume tot felul de alimente, mai ales dulciuri și să mănânce peste măsură, crezând că asta face bine copilului. Bineînțeles că acest lucru este fals și foarte greșit în același timp.

Slăbirea după sarcină are destule efecte negative. Nicio femeie nu trebuie să abuzeze de corpul său pentru a ajunge la silueta ideală. Înfometarea nu este și nu va fi niciodată o soluție pentru pierderea kilogramelor în plus. Să nu uităm, pe lângă corpul mamei, foarte afectat va fi și copilul. Laptele matern va fi sărac în substanțe nutritive, iar asta va avea urmări grave asupra copilului, chiar și peste mai mulți ani.

Imagine similară

Dacă îți dorești un copil, fă anumite schimbări în viața ta din timp, cum ar fi o dietă sănătoasă și sport în mod constant.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici