Slăbește cu Dieta Martini

0
428

În ciuda numelui pe care îl are, Dieta Martini nu înseamnă un permis nelimitat la consumul de martini. De fapt, numele dietei vine de la ideea că fiecare porție de mâncare pe care o consumi trebuie să intre într-un pahar de martini, iar dacă mâncarea depășește paharul, este prea multă.

Ce mănânci

Imagini pentru dieta martini

Axează-te pe calitate. Prima regula a dietei martini este să mănânci ce este cel mai bun. Acest lucru înseamnă să eviți alimentele procesate intens și să consumi multe nuci, fructe, legume, semințe și carne de calitate.

Evită mâncarea de tip fast-food. Consumă alimente proaspete, cumpărate din localitate.

De asemenea, trebuie evitate și acele produse care promit zero zahăr sau zero grăsimi. Adevărul este că întotdeauna există zahăr sau grăsime în conținutul acestor alimente.

Există și grăsimi sănătoase – cele nesaturate. Acestea se găsesc în avocado, pește, smântână și unt.

Cum să mănânci

Micșorează porțiile. A doua regulă a dietei martini este să mănânci mai puțin. Consumă 85 de grame din orice fel de mâncare. La restaurant, mănâncă doar trei sferturi din ce îți este servit. De cele mai multe ori, porțiile din restaurante sunt mult prea mari și conțin foarte multe calorii. O alegere potrivită ar fi să împarți mâncarea cu persoana iubită, cu prietenii sau copilul.

Atunci când vine vorba despre desert, cea mai bună alegere ar fi să treci peste el. Dacă totuși vrei să te răsfeți, încearcă să mănânci doar jumătate din întreaga porție. Dacă ești una dintre persoanele iubitoare de dulce, să renunți încetul cu încetul la desert va fi mult mai ușor decât să îl eviți complet. De asemenea, desertul este mai mult o obișnuință decât o necesitate.

Când să mănânci

Imagini pentru 3 mese pe zi

A treia regula a dietei martini presupune să mănânci numai atunci când este ora mesei. Acest lucru înseamnă că trebuie să eviți gustările dintre mese că să nu acumulezi calorii suplimentare. La început, acest lucru poate părea o adevărată provocare, dar cu timpul te vei obișnui. Dacă vrei să slăbești, cu siguranță vei fi motivat să treci peste gustări.

Mănâncă de trei ori pe zi, la micul dejun, la prânz și la cină.

Ignoră poftele

Poartă mereu la îndemână gumă de mestecat. Nimic nu are gust bun după ce mesteci gumă mentolată, iar asta ar trebui să te oprească din a mânca între mese.

Spală-te pe dinți. Și acest lucru are efecte asemănătoare gumei de mestecat. În plus, menține sănătatea orală și albește dinții.

Fă mișcare

Imagine similară

Dacă nu îți place să mergi la sală, poți să faci sport chiar la tine acasă. Există numeroase exerciții online pe care le poți executa pe propria podea.

Încearcă să ai o viață activă. Dansează ori de câte ori se ivește ocazia. Este un mod excelent prin care poți să arzi calorii. Practică orice sport îți place. Fă plimbări lungi și dese – una dintre cele mai plăcute variante de ardere a caloriilor.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici