Slăbește cu legume verzi

0
1767

Legumele verzi sunt colorate natural de pigmentul plantei numit clorofilă. Aceste legume te pot ajuta să slăbești atunci când le consumi într-o dietă sănătoasă și variată.

Câteva exemple de legume verzi sunt spanacul, ardeii verzi, mazărea, ceapa verde, salata, castraveții, fasolea verde, brocoli, varza, zucchini, țelina, anghinarea. Toate aceste legume aduc beneficii pentru sănătatea noastră și au diferite arome. Dacă nu îți plac toate, cu siguranță o să găsești câteva legume verzi care să fie pe gustul tău deoarece există o mulțime de astfel de legume.

Imagine similară

Iată câteva beneficii ale legumelor verzi:

  • Consumul de legume verzi ar trebui să fie ca o rutină în alimentația noastră zilnică. Legumele conțin multe fibre, care te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, reduc pofta de mâncare și astfel ajungi să consumi mai puțină mâncare într-o perioadă mai lungă de timp.

Imagini pentru legume verzi

  • Dacă incluzi legume în dietă, poți să slăbești deoarece legumele au mai puține calorii decât alte alimente. De exemplu, o porție de paste conține 190 de calorii, dar o porție de fasole verde conține nu mai mult de 44 de calorii, iar o porție de brocoli ae 30 de calorii. Poți înlocui brânza din omletă cu spanac pentru o opțiune cu mai puține calorii. Adaugă brocoli sau țelină supei tale pentru a obține ceva mai sățios cu puține calorii.

 

  • Dietele bogate în fructe și legume pot să reducă riscul apariției cancerului sau a altor boli. Țelina, brocoli și varza de Bruxel sunt niște resurse sigure de calciu. Anumite legume verzi, precum spanacul, țelina și ardeii verzi, conțin luteină care te ajută să îți păstrezi ochii sănătoși.

Imagine similară

Dacă vrei să slăbești, ia în considerare faptul că trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Mâncând legume verzi te va ajuta să slăbești numai dacă vei reduce numărul de calorii pe care le mănânci. Ca să gătești legume verzi și să le reții beneficiile împotriva slăbirii, evită legumele conservate și sosurile făcute din legume. Încearcă să le consumi înăbușite sau în compania altor alimente sărace în grăsimi.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici