Slăbește cu pepene

0
472

Că tot este sezonul pepenelui și îl putem găsi peste tot, de la marile piețe sau supermarketuri până la magazinul din colțul blocului, ar fi păcat să nu profităm de acest fruct, mai ales că are numeroase beneficii asupra sănătății nostre.

Printre aceste beneficii se numără și perderea în kilograme. Deși este un fruct dulce, acesta este foarte sărac în calorii. În plus, conține foarte multă apă care ne revigorează, însă fără pic de colesterol. Pepenele conține, de asemenea, câțiva nutrienți care ajută la menținerea corpului sănătos și tonifiat. Orice aliment consumat în exces poate să compromită eforturile de a pierde în greutate, dar cu pepenele nu vei întâmpina astfel de probleme.

Imagini pentru pepene

Pepenele conține puține calorii și te ajută să slăbești.

Fructele și legumele ar trebui să ocupe un loc important în alimentația noastră zilnică pentru că ele sunt bogate în nutrienți, conțin puține calorii și pot fi destuln de sățioase.

Câteva cubulețe de pepene roșu au în jur de 80 de calorii și nicio urmă de grăsime. Să alegi pepenele roșu în locul alimentelor de tip fast food te poate ajuta să scapi de multe calorii. De exemplu, 10-15 chipsuri cu aromă de barbeque conțin aproximativ 138 de calorii și 9 grame de grăsime, 12 picături de suc au 160 de calorii, o gogoasă mică poate avea 130 de calorii. Poți înlocui pofta pentru aceste alimente cu niște pepene roșu și vei scăpa de multe calorii.

Imagini pentru pepene

Comparat cu alte alimente sănătoase, tot pepenele este cel care conține mai puține calorii. Câteva alune prăjite au în jur de 170 de calorii, iar o cutie mică de stafide poate avea și 130 de calorii. Chiar dacă aceste alimente oferă anumiți nutrienți pe care pepenele roșu nu îi are, caloriile din celelalte alimente duc la îngrășare. În comparație cu aceste variante prezentate mai sus, poți alege pepenele pentru mai puține calorii.

Pepenele îți dă senzația de plin

Pepenele conține 90% apă, care te ajută să te hidratezi. Una sau două bucăți de pepene îți oferă câteva grame de fibră, care încetinesc digestia și îți dau senzația de plin pentru o perioadă mai mare de timp.

Imagini pentru pepene

Comparat chiar și cu brocoli sau legume cu funze verzi, tot pepenele este cel cu mai puține calorii.

Pepenele elimină durerile de mușchi

O parte esențială în slăbire o constituie exercițiile și activitatea fizică. Exercițiile pentru slăbit te ajută să arzi calorii și să formezi mușchii, dar aceste activități îți produc febră, mai ales atunci când începi activitățile după o perioadă de lenevit.

Conform unui studiu realizat în 2013, pepenele roșu te ajută să scapi de febra mușchilor. Câtiva atleți au băut suc de pepene cu o oră înainte de a-și începe exercițiile și asta i-a ajutat să își mențină bătăile inimii la un nivel normal și să scape de febra musculară de a doua zi.

Menține-ți corpul sănătos, slăbește și profită de acest fruc delicios numit pepene roșu!

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici