Slăbește înlocuind cafeaua cu ceaiul verde

0
528

Pe lângă apă, cafeaua și ceaiul verde se află printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume și ambele au multe tradiții în fiecare țară. Statele Unite ale Americii are o populație băutoare de cafea de peste 20 de secole, dar acum au apărut și alte băuturi dulci foarte des consumate, incluzând ceaiul verde. Principalele beneficii ale schimbării cafelei cu ceaiul verde sunt legate de conținutul de cofeină, aciditatea, antioxidanții și implicit de slăbire.

Mai puțină cafeină

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii obișnuiesc să bea cafea sau ceai, este proprietatea cafeinei de care devin dependenți. Cofeina nu ridică gradul de energie, deși, dacă adăugăm zahăr sau lapte, acest lucru se poate întâmpla. Cofeina crește activitatea creierului declanșând mai mulți neuroni. Rezultatul este o mai mare percepție și un grad mai mare de vigilență. Partea negativă este dependența de cofeină care duce către dureri de cap, neliniște, anxietate, insomnie și cu toții știm că anxietatea și nedormitul ne conduc spre îngrășare, nici de cum spre slăbire. 500 de miligrame de cofeină pe zi sunt considerate ca fiind maximul pe care un om ar trebui să îl consume. Cantitatea de cofeina din cafea poate varia, dar o ceașcă de cafea conține până la 200 de miligrame de cofeină. La polul opus se află ceaiul verde, care conține un amino-acid util în reducerea efectelor negative ale cofeinei.Imagini pentru cafeină

Mai puțină aciditate

În primul rând, cofeina din cafea îți poate da o stare de nervozitate, iar în al doilea rând, gradul mare de aciditate pe care aceasta îl deține dă dureri de stomac. Cafeaua conține o mulțime de acizi dăunători corpului tău, astfel că înlocuirea ei cu ceaiul verde este o alegere potrivită.

Imagini pentru cafea si ceai verde

Mai mulți antioxidanți

Atât boabele de cafea, cât și frunzele de ceai conțin antioxidanți benefici, dar cei mai mulți îi găsim în varietățile de ceai verde. Antioxidanții sunt importanți,  în special, pentru sănătatea cardiovasculară deoarece ei distrug radicalii liberi dăunători și protejează țesuturile, inclusiv vasele de sânge. Cel mai bun antioxidant din ceaiul verde se numește EGCG și este un tip de polifenol care ne protejează împotriva anumitor tipuri de cancer.Imagini pentru cafea si ceai verde

Alte beneficii

Sunt multe alte beneficii ale înlocuirii cafelei cu ceaiul verde, inclusiv respirația mai plăcută, creșterea ratei metabolismului, creșterea ritmului de ardere a grăsimii, creșterea imunității, îmbunătățirea memoriei, circulația mai bună a sângelui spre creier, reducere riscului apariției mai multor boli și reducerea durerii cauzată de artrită.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici