Slăbește înțelept cu dieta budistă

0
512

Este cunoscut faptul că religia budistă se bazează pe înțelepciune, dar nu trebuie să fii budist dacă vrei să încerci una dintre cele mai bune diete bazată pe principii budiste. Cu siguranță ți s-a întâmplat ca la un moment dat în viață să îți dorești să slăbești și poate chiar ai reușit acest lucru, dar pentru o scurtă durată. După câteva luni ai recăpătat kilogramele pierdute și asta pentru că te-ai chinuit pentru o anumită perioadă să respecți o dietă și după ce aceasta s-a încheiat, ai început să consumi din nou alimente nesănătoase.

Mai jos, am selectat special pentru cei care își doresc cu adevărat să slăbească și să își mențină greutatea printr-un stil de viață sănătos cele zece principii ale dietei budiste. Această dietă a fost inventată de către americanul Dan Zigmond, autorul cărții Buddha’s Diet: The Ancient Art of Losing Weight Without Losing Your Mind. Cele mai importante principii care te ajută să slăbești sunt sintetizate în acestă carte și iată care sunt acestea:

Imagini pentru dieta budista

1. Nu este important ce sau cât mănânci, ci ora la care mănânci.

2. Ai grijă ca pauza dintre mese să nu fie nici prea mare, dar nici prea mică.

3. Nu mânca cu trei ore înainte să mergi la culcare. Dacă timpul dintre cină și ora de culcare este mai mare, corpul tău are timp mai mult să proceseze mâncarea și să ardă caloriile.

Imagini pentru dieta budista

4. Respectă orele de mâncare. În acest fel, stomacul tău se ocupă de digestie ca de obicei, iar organismul tău nu va fi dat peste cap.

5. Alege să mănânci întotdeauna alimente care te fac să te simți bine.

6. Elimină din alimentația ta acele alimente despre care știi că îți fac rău. Aici intră și balonarea sau indigestia.

7. Nu mânca tot din farfurie și oprește-te în momentul în care te simți sătul.

Imagini pentru farfurie cu mancare

8. O zi din săptămână ai voie să te răsfeți și să mănânci orice îți dorești, chiar dacă are mai multe calorii.

9. Nu mânca doar din plictiseală și fă acest lucru numai atunci când îți este foame cu adevărat.

10. Fă exerciții fizice în fiecare dimineață înainte de micul dejun. Sportul te ajută întotdeauna să arzi mai multe calorii.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici