Slăbește natural

0
486

Dietele care sunt la modă pot o fi metodă de slăbire destul de costisitoare. Acestea pot sugera chiar să elimini câteva alimente din alimentația ta. Dacă  ești genul de persoană care ar vrea să continue cu o dietă echilibrată care te ajută să slăbești natural, atunci ar trebui să sari peste programele de dietă comerciale. Există câteva schimbări mici pe care le poți face în dietă, antrenament și stil de viată pentru a slăbi într-un mod mai natural.

Schimbă modul în care mănânci

Imagine similară

Mănâncă până te saturi. Corpul tău nu are abilitatea de a număra caloriile și de a alege mărimea porțiilor. Dacă mănânci numai până te saturi, vei putea să tai câteva calorii și să rămâi la porții mici.

Atunci când mănânci, gândește-te la ceea ce faci. Nu te uita la televizor, nu te gândi la problemele de la serviciu sau alte lucruri de acest tip. Concentrează-te pe mâncare. Bucură-te de gustul fiecărei înghițituri. Și acest lucru te poate ajuta să slăbești deoarece poți să îți satisfaci apetitul cu mai puțină mâncare.

Alege alimente cu proteine slabe

Imagini pentru proteine slabe

Pe lângă faptul că mănânci porții mici, trebuie să alegi și alimente sănătoase și cu puține calorii. Selectează surse de proteine slabe pentru a micșora cantitatea de calorii consumate. Mâncarea cu proteine slabe are mai puțină grăsime, mai puține calorii și mai multe proteine. În plus, acest tip de alimente te ajută să îți menții senzația de satietate pentru mai mult timp, iar gustările din timpul zilei vor fi mai rare. Alimente care conțin proteine slabe sunt: ouăle, carnea de pasăre, carnea de porc, carnea slabă de vită, fructele de mare, legumele, brânza tofu, lactatele slabe în grăsime.

Optează pentru cereale integrale

Imagine similară

Există două tipuri de cereale din care poți să alegi-cereale integrale sau cereale rafinate. Alege cereale 100% integrale cât mai des posibil pentru cele mai mari beneficii nutritive. Acestea sunt mai puțin procesate și conțin toate părțile unei cereale. Sunt mai bogate în fibre, proteine și alți nutrienți benefici. Cerealele integrale includ: ovăz, orez brun, mei, pâine și paste din cereale integrale.

Jumătate din farfurie trebuie să conțină fructe sau legume

Imagine similară

Un mod excelent de a controla caloriile și de a crește numărul nutrienților este să faci în așa fel încât jumătate din farfuria ta să fie alcătuită din fructe sau legume. Atât fructele cât și legumele sunt sărace în calorii, dar conțin mulți nutrienți. În plus, fructele și legumele constituie surse bogate de fibre, care mențin senzația de satietate pentru mai mult timp.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici