Slăbește și scapă de burtă fără efort

0
586

Burta este adesea asociată cu boli cardiovasculare, diabet sau cancer. Acest lucru se întâmplă din cauza celulelor de grăsime viscerală care produc hormoni și alte substanțe care ne afectează sănătatea. Nu există nicun buton magic pe care să apăsăm pentru a scăpa de burtă. În acest articol vom explica ce anume face burta să crească și cum o poți înlătura.

Nu trece peste micul dejun

Imagini pentru nu sari peste micul dejun

Nu pare o ideea bună să mănânci și la micul dejun dacă încerci să slăbești și să consumi cât mai puține calorii, dar există studii care au demonstrat faptul că micul dejun luat la o oră după ce ne-am trezit menține scăzut nivelul de colesterol și insulină.

Un mic dejun sănătos conține:

  • proteine: ouă, fasole, unt de arahide, nuci, carne slabă
  • fibre: ovăz, fructe proaspete, legume cu frunze verzi

Micșorează consumul de zahăr rafinat și evită: cereale îndulcite, clătite, prăjituri.

Sfat: ovăzul și alți carbohidrați cu un conținut ridicat de fibre mențin zahărul din sânge la un nivel sănătos, ceea ce face slăbirea mai ușoară.

Elimină stresul

Imagini pentru elimina stresul

Secreția de cortisol (un hormon din corp care este produs în perioadele stresante) este asociată cu depunerea grăsimii pe burtă.

Iată câteva strategii de combatere a stresului:

  • majoritatea oamenilor au nevoie de șapte ore de somn pe fiecare noapte. Nu mai folosi computerul, tableta sau telefonul cu o jumătate de oră înainte să adormi pentru a-ți asigura calitatea somnului.
  • rezervă-ți timp pentru a te relaxa. Chiar dacă ai numai 15 minute pentru pauza de masă, încearcă să găsești timp pentru a putea să închizi ochii, să respiri și să uiți de griji.
  • înlătură tot ce te stresează din locul în care dormi. Ai grijă ca locul în care lucrezi să fie diferit de cel în care dormi. Înlătură grijile atunci când te pui în pat.

Mergi 10000 de pași în fiecare zi

Imagini pentru mergi pe jos

Încearcă să mergi pe jos cât de mult posibil oriunde te-ai duce. Mergi pe jos la serviciu, la scoală sau la magazin. Folosește scările în locul liftului ori de câte ori ai această posibilitate. Mergi pe jos mai mult decât conduci. Dacă ai un job sedentar, încearcă să stai în picioare cât de mult poți.

Bea cât mai multă apă

Imagini pentru sticla mica de apă

Consumul de apă poate să accelereze metabolismul. Dacă bei multă apă, îți ajuți, de asemenea, corpul să elimine toxinele. Încearcă să bei 8 pahare de apă pe zi. Ai grijă să ai în permanență o sticlă de apă cu tine pentru a te hidrata ori de câte ori ai nevoie. Vei știi că ai băut suficientă apă atunci când urina ta este aproape transparentă.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici