Slăbești chiar dacă lucrezi noaptea

0
1844

Mulți oameni care lucrează noaptea întâmpină probleme atunci când vor să slăbească din cauza mai multor motive. Atunci când depășești greutatea normală, tinzi să mănânci mai multe calorii. Anumiți cercetători au descoperit că turele de noapte din anumite joburi au efecte negative asupra metabolismului.

Cu toate acestea, chiar dacă este greu să slăbești atunci când lucrezi pe ture de noapte, nu este imposibil. Modificările din stilul de alimentație, activitățile fizice și somnul te pot ajuta să pierzi în greutate, chiar dacă lucrezi noaptea.

Alimentația

Imagine similară

Aprovizionează-te cu alimente sănătoase.

La început vei avea nevoie să mănânci dulciuri, junk-food, carbohidrați procesați. După o noapte lungă, cu siguranță vei simții nevoia să mănânci din toate acestea. Dar asigură-te că alimentele nesănătoase nu vor fi o opțiune.

Păstrează în casă numai mâncare sănătoasă pentru atunci când ajungi înfometat de la serviciu.

Alege să gătești rețete ușoare ca să nu pierzi mult timp făcând acest lucru atunci când ești obosit. Înclude de cele mai multe ori alimente de tipul fructelor și legumelor.

Micul dejun

Imagine similară

Chiar dacă dormi până târziu, întotdeauna ar trebui să iei micul dejun. Rezervă o jumătate de oră pentru acest lucru și ia un mic dejun sănătos. Această masă îți poate reîmprospăta metabolismul pentru ziua următoare.

Încearcă ovăz și fructe sau proteine sănătoase precum ouăle fierte.

Ia mâncare de acasă

Imagine similară

Cei mai mulți oameni care lucrează noaptea iau în greutate din cauza alimentelor nesănătoase pe care le consumă. Dacă ai nevoie să mănânci la serviciu, pregătește mâncarea de acasă.

Alege proteine slabe, cereale integrale, fructe și legume.

Ia mai multe gustări pe întreg programul de lucru

Imagini pentru job de noapte

Metabolismul devine mai leneș dacă mănânci numai atunci când îți este foame. Din cauza programului neobișnuit, oamenii care au un job de noapte mănâncă numai atunci când sunt cu adevărat înfometați, iar acest lucru are efecte negative asupra corpului.

Ia mai multe gustări între mese, dar ai grijă să fie sărace în calorii. Fructele sunt cele mai indicate în acest caz.

Bea apă

Imagini pentru slabesti noaptea

Mulți oameni confundă foamea cu setea. Asigură-te că rămâi hidratat în timpul programului de lucru. Deshidratarea duce la anumite pofte legate de mâncare și astfel la acumularea de calorii.

Cumpără o sticlă de apă în fiecare seară înainte de serviciu și ia-o cu tine.

Dacă nu ești un mare fan al apei, poți adăuga, de exemplu, zeamă de lămâie sau fructe de pădure direct în sticla de apă pentru un plus de savoare.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici