Slăbeşti dacă mănânci pâine din comerț? Află dacă ai vreo șansă

0
497

Dacă intri într-un magazin ca să-ţi cumperi pâine şi vrei să citeşti eticheta cu ingrediente, s-ar putea să ai mari surprize. În unele magazine nu găseşti aşa ceva. Iar acolo unde găseşti nici nu-ţi dai seama de fapt de ce substanţe e vorba.

Ar trebui să fie simplu, dar nu e

Pâinea ar trebui să conţină făină, sare, apă şi drojdie. Însă, 97% din pâinea din comerţ conţine o mulţime de substanţe chimice de conservare, aditivi şi coloranţi. Doar n-ai crezut că pâinea neagră din comerţ e neagră de la făina folosită, nu-i aşa? De asemenea, 60% din făina folosită conţine gluten. Adică e de slabă calitate. În această situaţie nu e de mirare că mănânci o felie de pâine la masă şi te umfli precum un balon. Nici vorbă să reuşeşti să slăbeşti! Iar dacă vrei să renunţi complet la pâinea din alimentaţie, rişti să ajungi la dezechilibre de minerale din organism. Aşadar, în fiecare zi trebuie să consumi 300 g de pâine bună. Dar de unde s-o iei?

Două posibile soluții la această problemă

În această situaţie dilematică sunt două soluţii: fie găseşti o sursă de pâine bună, fie începi să o pregăteşti în casă. E adevărat, cel mai probabil nu va arata ca cea din comerţ dar va fi mult mai sănătoasă. Locurile în care găseşti pâine bună sunt rare şi preţurile sunt mari. Te sperii şi fugi, pentru că adevărul e că nu îți permiți o pâine de calitate. O pâine sănătoasă. Dar, dacă vrei să slăbeşti, dacă vrei să fii sănătos tu şi familia ta, atunci ar trebui să fii dispus să faci un efort. Poţi să înveţi să faci lipii în casă – pentru care nu e necesar să faci investiţii. Sau să-ţi cumperi o maşină de pâine şi să o pregăteşti chiar tu. Poate nu zilnic, dar măcar la 2-3 zile.

Vei vedea cât de bine te vei simţi astfel şi cât de mult vei slabi dacă schimbi acest aspect important al alimentaţiei. Şi trebuie doar să vrei.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici