Slăbești, dar rămâi sănătos

0
496

Dietele care promit să slăbească dramatic și rapid sunt tentante, dar nu sunt cea mai sănătoasă opțiune. Dietele care te lasă flămând sau care îți interzic anumite alimente te pot ajuta să slăbești, dar vei pierde, de asemenea, masă musculară importantă și apă, fără să arzi grăsimea. Aceste diete pot avea impact negativ asupra sănătății tale, producând deficit de vitamine și minerale importante. În loc să urmezi o dietă fadă, cu un impact negativ, fă pași mici pentru a arde grăsimea din corp. Astfel, pei preveni pierderea mușchilor și îți vei păstra corpul sănătos.

Schimbă modul în care mănânci

Redu numărul de calorii. Slăbești atunci când arzi un număr mai mare de calorii decât numărul caloriilor pe care le mănânci. O persoană inactivă care mănâncă multă mâncare automat se va îngrășa. Primul pas pe care îl poți face ca să slăbești este să mănânci mai puține calorii. Numără caloriile pe care le mănânci într-o zi și notează ce alimente și băuturi consumi pe parcursul întregii zile. Află de câte calorii are nevoie corpul tău pentru a-ți menține greutatea normală, folosind un calculator online.

Imagini pentru numeri calorii

De exemplu: www.bmrcalculator.org/.

Un kilogram de grăsime are 3500 de calorii. Pentru a slăbi un kilogram pe săptămână trebuie să arzi în fiecare zi cu 500 de calorii mai mult decât necesarul de calorii de care are nevoie corpul tău.

Ai grijă la mărimea porțiilor

Imagini pentru portii mici

Multe porții de mâncare servite la restaurant sau chiar acasă sunt cu mult mai mari decât ar trebui să fie o porție. Atunci când mănânci prea multă mâncare, corpul tău o transformă în grăsime și o păstrează pentru a o folosi în viitor.

Atunci când gătești, folosește intrumente de măsurare pentru a te asigura că nu depășești doza recomandată.

La restaurant, poți întâmpina dificultăți deoarece nu toate restaurantele oferă informații nutriționale. O masă ar trebui să conțină în mod normal aproximativ 500-600 de calorii.

Amintește-ți să nu mănânci întreaga farfurie

Imagini pentru farfurie de mancare

Mănâncă jumătate dacă vrei să consumi mai puține calorii și păstrează restul pentru mai târziu. Uneori poți să ceri ca restul de mâncare să îți fie împachetat pentru a-l lua acasă.

Anumite restaurante au și rețete light. Optează pentru ele atunci când ai posibilitatea.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici