Slăbești rapid și sănătos

0
421

Vrei să scazi în greutate și să o faci într-un mod sănătos. Dar cum?

În prmiul rând, reține că majoritatea experților sunt de părere că trebuie să slăbim treptat. Dacă slăbești prea repede, vei pierde mușchii și apa în loc de grăsime. Propune-ți să slăbești 1-2 kilograme pe săptămână și evită dietele fade cu produse care sună prea bine ca să fie adevărate. Este mai bine să slăbești făcând acele schimbări pe care le vei menține și după trecrea timpului. Pentru rezultate rapide, trebuie să lucrezi cu un doctor, să te asiguri că rămâi sănătoasă și vei mânca și nutrienții de care ai nevoie.

Fă-ți un plan

Ai auzit probabil de faptul că trebuie să arzi mai multe calorii decât mănânci și bei. Dar nu este atât de simplu, după cum  afirmă mulți oameni cu experiență în slăbire. Metabolismul tău – cât de bine corpul tău transformă caloriile în energie – contează, de asemenea. Dacă tai prea multe calorii, îți face rău. Îți încetinești metabolismul.

Imagini pentru lista

Există multe moduri prin care poți să consumi mai puține calorii, fără consecințe negative:

  • micșorează porțiile
  • observă câte calorii mănânci într-o zi și scade numărul lor
  • citește tabelul de calorii de pe fiecare aliment pentru a știi numărul caloriilor pe care îl consumi
  • bea mai multă apă și nu îți va fi foame

Orice metodă folosești, trebuie să te orientezi mai mult spre fructe și legume, cereale integrale și proteine slabe ca să îți păstrezi o nutriție sănătoasă. Să lucrezi cu un nutriționist este o idee bună, de asemenea.

Află ce te face să mănânci mai mult

Imagini pentru depresie si mancare

Mâncare îți dă energie să faci lucrurile necesare dintr-o zi. Dar puțini oameni mănâncă numai din acest motiv. Trebuie să știi ce te face să mănânci atunci când nu îți este foame. Este stresul, furia, anxietatea sau depresia unul dintre motivele pentru care mănânci? Data viitoare încearcă să observi care sunt stările care îți vin și care te fac să mănânci. În loc să mănânci vei alege să vorbești cu un prieten, să te plimbi și așa mai departe. În cele din urmă, amintește-ți să faci alegerea corectă. Nu folosi mâncarea drept o recompensă.

Scade consumul de zahăr

Imagine similară

Alimentele dulci au multe calorii și puțini nutrienți. Printre acele alimente se află prăjiturile, biscuiții, băuturile îndulcite și altele de acest tip. Nu trebuie confundat zahărul natural din fructe cu zahărul menționat anterior.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici