Slăbirea rapidă și efectele sale

0
479

Cu toții ne dorim să slăbim cât mai repede. Dar câți dintre noi stiu cât de mult va afecta această pierdere rapidă în greutate întreg organismul nostru? Specialiștii au demonstrat tristul adevăr: cu cât slăbirea va fi mai rapidă, cu atât îngrășarea se va produce mai repede. Imagini pentru slăbire rapidă

A slăbi înseamnă a reduce grăsimea și a îți păstra greutatea la un nivel optim, nu doar pierderea unor kilograme pentru o anumită perioadă de timp urmată de îngrășare.

Slăbirea rapidă este cel mai dăunător lucru pe care îl putem face corpului nostru. Cel mai nociv efect pe care aceasta îl are asupra noastră este otrăvirea cu propriile toxine stocate în grăsime. Apar urmări de tipul: amețeli, stări de rău, căderea părului, dereglarea ciclului menstrual, scăderea imunității, riduri, osteoporoză, boli digestive, afectarea capacităților mintale.

Slăbirea rapidă are efecte negative și asupra copilului. Dacă femeia alăptează în timp ce slăbește, copilul va primi o doză mare de toxine și substanțe nocive.

Slăbirea ideală ar fi reducerea mesei corporale sau, mai pe înțelesul tuturor, scăderea în greutate. Acest lucru se face prin scăderea din grăsime, din apa reținută în exces și din conținutul intestinal. Slăbirea din masa musculară și osoasă este greșită.

O altă urmare negativă a slăbirii rapide este afectarea ficatului. Pentru a fi arsă, grăsimea trece de două ori prin ficat, prima dată ajungând la ficat sub formă de carbohidrați și grăsimi din alimente. Imagini pentru ficat afectat

Un efect negativ al pierderii rapide în greutate îl resimte și pielea. Aceasta are nevoie de cel puțin  șase luni pentru a se putea reface în urma dispariției stratului de grăsime care o susținea. Slăbirea lentă, pe de altă parte, i-ar putea oferi pielii suficient timp pentru a se reașeza pe mușchi într-o formă bună.

Înfometarea, deficitele de nutrieni, pierderile de masă musculară, demineralizarea oaselor, problemele psihologice sunt, de asemenea,  efecte negative ale slăbirii într-un timp prea scurt.

Slăbirea trebuie să se facă într-un ritm optim, acesta poate să fie diferit în funcție de persoană și de propriul organism. Ritmul optim al slăbirii este ritmul în care îți schimbi modul de viață (felul în care mănânci și cum te antrenezi).

Măsurile drastice cu siguranță nu vor avea efecte pozitive în procesul de slăbire.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici