Slăbitul în exces

0
594

Slăbitul este un lucru bun, dar numai până la unele limite pe care nu ar trebui și nu ar fi voie să le depășim.

Desigur, ne bucurăm când slăbim fără ca măcar să ținem o dietă sau să facem sport, mai ales noi femeile. Însă pierderea în exces a greutății poate ascunde unele probleme de sănătate, în unele cazuri chiar grave.

Sunt momente în viață care aduc cu ele stres, ca examenele, divorțul, înmormântarea, chiar și evenimente importante ca nunta. Toate acestea pot duce la pierderea greutății.Însă aceste momente trec ,iar noi revenim la obiceiurile noastre și viața noastră liniștită.În alte momente când pierdem din greutate fără un anume motiv, trebuie să știm că nu este sănătos și ar trebui să cerem ajutorul unui medic specialist  .

Să vedem unele cauze a slăbirii în exces :

Paraziții intestinali

Paraziții intestinali sunt adesea asociați cu pierderea în exces a greutății  . Acestea se hrănesc din corpul gazdă, astfel corpul neprimind elemente nutritive benefice din alimentele consumate. După ce aceste elemente sunt „furate” de la organismul nostru, corpul slăbește și este obosit . Cu toate că corpul slăbește pofta de mâncare crește constant .

Boli psihice 

Unele boli psihice precum depresia și anxietatea pot duce la pierderea greutății. Aceste boli reduc puțin câte puțin pofta de mâncare ajungând ca cel ce are această boală să nu mai mănânce mai nimic. Un medic specialist poate face un astfel de diagnostic urmând să prescrie un tratament adecvat.

Tuberculoză,  o cauză gravă

Tuberculoza afectează greutatea ȋntr-un timp scurt și ȋntr-un mod drastic. Următoarele simptome sunt bătăile inimii rapide. După care urmează pielea caldă și umedă.

În cazurile în care slăbiți mult într-un timp scurt, trebuie să vă adresați unui medic specialist pentru că niciodată nu știți ce anume vă poate ascunde aceste pierderi ale greutății. Mai bine să nu găsiți nimic după analizele făcute, decât să  nu faceți nimic și între timp să aveți boli pe care ar trebui să le tratați.

 

 

 

Aveți grijă de corpul vostru, pentru că sănătatea este pe primul loc. Dacă corpul vostru este sănătos, ,voi sunteți sănătoși și atunci nimic nu vă stă în cale.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici