Sosul picant slăbește

0
756

Ardeii chili oferă o mulțime de beneficii despre care nu avem nicio idee. Majoritatea dintre noi vede aroma picantă atunci când vine vorba despre sosul picant. Dar există și oameni care vad în ardeii chili ceva mai mult decât atât. Ardeii picanți, sosul picant și salsa sunt prentre cele mai sănătoase alimente de pe planetă.

Secretele ardeilor picanți

Imagini pentru ardei picanti

Există sute de tipuri de ardei picanți și majoritatea oferă beneficii nutriționale similare. Ardeii picanți verzi sunt săraci în calorii, zahăr sau carbohidrați. Conțin puțină grăsime, dar nu colesterol și o mulțime de vitamina C.

Vitamina C este legată de accelerarea organismului, dezvoltarea țesutului conjunctiv, vindecarea rănilor și absorția fierului. Este de asemenea un antioxidant, ceea ce înseamnă că distruge radicalii liberi care pot distruge celule. Vitamina C este necesară pentru sănătatea pielii, a dinților și a oaselor.

Nutrițional, beneficiile ardeilor picanți nu se opresc aici.

Ardeii picanți conțin și vitamina A, flavonoide, antioxidanți, vitamine și minerale care aduc beneficii sănătății noastre, inclizând anti-îmbătânirea, proprietăți anti-inflamatoare, protecție DNA și scăderea tensiunii din sânge.

Pe lângă toate acestea, ardeii picanți au și proprietăți de analgezice sau pot chiar să ucidă celulele canceroase.

Imagini pentru sos picant

Ardeii picanți în dietă

Mâncărurile picante pot fi folosite pentru a micșora apetitul și a ajuta în procesul de slăbire. Atunci când simți că ”îți ia gura foc” îți vine să te oprești din mâncat. Poți rezista mai ușor unei pizza dacă o acoperi de sos picant, câteva felii fiindu-ți suficiente. De asemenea, dacă vei consuma alimente cu sos picant, vei simți nevoia să bei mai multă apă. Toți știm că apa este un bun aliat în slăbire.

Imagini pentru sos picant

Pericole

Sosurile picante și ardeii picanți pot face ca ”gura ta să ia foc” și asta poate fi destul de incomfortabil, dar nu neapărat periculos. Cel mai mare pericol pe care majoritatea oamenilor îl poate simți atunci când mănâncă sos picant sau ardei picanți sunt petele roșii de pe piele și frecatul ochilor.

În concluzie, ardeii picanți aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, de la slăbire și până la sănătatea mintală, în comparație cu cele două pericole nu atât de mari. Nu te mai feri de sosurile picante, iar efectele folosirii lor vor fi vizibile!

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici