Sucul dietetic slăbește sau îngrașă?

0
540

Legătura dintre sucul dietetic și îngrășare

Este un mister științific. Nici nu poate spune cu exactitate ce poate face sucul dietetic corpului nostru. Nimeni nu a găsit cu adevărat care sunt efectele negative ale acestui tip de băutură asupra corpului nostru.

Imagini pentru cola dietetica

Câteva studii au arătat care este legătura dintre sucurile dietetice și luarea în greutate. Cercetătorii au căutat și cauza pentru care sucurile dulci, odată consumate, cer și mai mult dulce, ceea ce îi face pe majoritatea oamenilor să mănânce mai mult. Bolile de inimă, diabetul și depresia au fost, de asemenea, legate de consumarea sucurilor dietetice.

Rețineți că am folosit cuvintele ”legate de” și nu ”cauzate de”.

Există și cercetări care spun că amestecurile dintre băuturile dietetice și cele alcoolice conduc spre o mai mare intoxicație, decât băuturile simple. Aceasta constituie o problemă întrucât, cu cât esti mai intoxicat, cu atât simți o mai mare nevoie de a consuma aceste băuturi.

Imagini pentru cola dietetica

Ce se întâmplă cu sănătatea ta atunci când te oprești din a bea sucuri dietetice?

Unele persoane spun că, desi au încetat să consume tone de sucuri dietetice, nimic nu s-a schimbat. Aceștia s-au simțit la fel și peste un an sau doi.

Alții, în schimb, au văzut și îmbunătățiri asupra sănătății lor după ce au încetat să mai bea sucuri dietetice. Nu toți cei care consumă astfel de băuturi se confruntă cu probleme de sănătate. Nici aceia care au renunțat la sucul dietetic nu au observat îmbunătățiri.

În concluzie – slăbește sau îngrașă sucul dietetic?

Poate că băuturile dietetice sunt dăunătoare sau poate că nu sunt. Poate că unele afectează sănătatea anumitor oameni, dar altora nu. Nimeni nu știe cu certitudine dacă băuturile dietetice sunt cele care ne îngrașă sau nu.

Imagini pentru suc dietetic

Deci ce se presupune că ar trebui să facem până când experții ne dau verdictul?

Iată o sugestie: sucurile dietetice sunt populare deoarece ele promit ce (gustul dulce al unui suc normal), în schimbul a nimic (zero calorii). Pune-ți singur o întrebare și vezi dacă ai încredere să primești ceva în schimbul a nimic. Sau crezi în legea lui Newton, care spune că fiecare acțiune are și o reacțiune?

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici