Ține o dietă semi-vegetariană dacă vrei să slăbești

0
719

Ce presupune această dietă?

Așa cum probabil ți-ai dat seama chiar din numele ei, această dietă urmează principiile unei diete vegetariene, excepția de la regulă fiind faptul că poți mânca puțină carne, dar numai din când în când și foarte rar. Dieta flexitariană, așa cum se mai poate numi dieta semi-vegetariană, a fost inventată încă din anul 2003, chiar dacă nu este foarte cunoscută de multă lume.

Care este scopul ei?

Scopul acestei diete este unul aproape evident. Nutriționiștii au introdus acest mod de alimentație pentru că și-au dat seama ca foarte puțini oameni sunt cei care reușesc să renunțe definitiv la carne. Cei care fac asta, se abțin de la carne pentru o anumită perioadă, dar în cele din urmă ajung să o consume din nou. Astfel că dieta semivegetariană îți permite să urmezi o alimentație sănătoasă și te poți bucura și de carne la un moment dat când vrei să îți amintești gustul acesteia.

Iubesc carnea! Ce pot să fac?

Imagine similară

Dieta semi-vegetariană poate părea una simplă, dar lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de iubitorii de carne. Dacă te afli în categoria lor, ar trebui să te liniștești deoarece există multe alte alimente din care poți alege și te poți bucura de mâncare cu adevărat gustoasă și sănătoasă în același timp. Ai nevoie de puțină ambiție și perseverență, iar dacă îți dorești cu adevărat să slăbești vei reuși. Începe să renunți la carne treptat, puțin câte puțin. Odată cu trecerea timpului vei observa cum lucrurile se schimbă și pofta de carne dispare.

Urmează o dietă flexitariană chiar dacă nu ai nevoie să slăbești! 

De ce să faci acest lucru? Pentru că sănătatea corpului tău este importantă. Încă de când a fost inventată, dieta semi-vegetariană a avut numeroase efecte pozitive asupra sănătății oamenilor care au urmat-o. Există studii care au demonstrat acest lucru și nicio persoană semi-vegetariană nu s-a plâns vreodată. Este de la sine înțeles că un semi-vegetarian va trăi mai sănătos și nu se va îngrășa precum se întâmplă cu un consumator de carne. Persoanele cu multe kilograme sunt mai predispuse la bolile de inimă și diabet.

Cum reușești să renunți la carne?

Imagini pentru dieta semivegetariana

Foarte simplu! Alegi să mănânci în fiecare zi alimente care îți plac cu adevărat și care sunt și sănătoase. Nu îți face griji în legătură cu nutrienții din carne pentru că îi vei obține din altceva. Proteinele din carne pot fi înlocuite cu alte proteine mai sănătoase din soia, fasole, quinoa etc. Fierul îl vei lua din legumele cu frunze verzi, iar vitamina B12 din lactate și ouă. Vegetarienii se confructă cu deficit de vitamina B12, dar un semi-vegetarian nu va avea această problemă pentru că poate consuma lapte și ouă.

 

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici