Topul celor mai eficiente diete de slăbire

0
440

Multe diete promit slăbire rapidă și garantată, dar câte dintre acestea funcționează cu adevărat? Cu toții ne dorim rezultate rapide și vizibilie și regurgem la tot felul de diete, unele mai promitățoare decât altele. Tristul adevăr, este că de cele mai multe ori, dietele nu au efecte pozitive de lungă durată asupra corpului nostru. În cazurile mai fericite, atunci când slăbirea chiar se întâmplă, acest lucru este valabil pentru o perioadă scurtă de timp, numai pentru câteva luni.

Pe de altă parte, o dietă nu funcționează pentru toată lumea. Atunci când îți alegi o dietă pe care vrei să o urmezi, trebuie șă știi că este necesar ca aceasta să se potrivească nevoilor și organismului tău.

Mai jos, am realizat un top al celor mai bune și mai eficiente diete urmate de mai mulți oameni, atât de femei, cât și de bărbați.

1. Dieta vegetariană

Imagini pentru dieta vegetariana

Pe primul loc în topul celor mai eficiente diete de slăbire se află dieta vegetariană. Această dietă este foarte ușor de urmat și are și efecte vizibile în scurt timp. Nu degeaba se află în topul celor mai bune diete. După cum ne putem da seama și din numele acestei diete, este permis consumul a tot ceea ce înseamnă vegetal. Putem consuma fructe și legume din plin. Alimentele interzise sunt cele de origine animală. Dacă ești una dintre acele persoane care iubesc carnea, îți poate părea o dietă greu de urmat. Însă acest lucru se întâmplă în primele zile. Odată ce ai început să mănânci vegetal, pofta de carne va scădea din ce în ce mai mult până când vei ajunge în punctul în care vei uita complet de acest aliment. Dieta vegetală trebuie văzută ca pe un stil de viață pentru a avea efecte de lungă durată. Dacă renunți dintr-o dată la dieta vegetală și introduci carnea înapoi în alimentația ta, este posibil să iei în greutate. Așadar, dacă îți dorești să urmezi această dietă, aigură-te că vrei să ai un stil de viață sănătos pentru cât mai mult timp.

2.
Imagini pentru dieta ornish

Această dietă este mai puțin cunoscută la noi în țară, însă este una foarte apreciată de oamenii din alte țări. Este o dietă eficientă și ușor de ținut. Numele ei provine chiar de la numele celui care a inventat-o, doctorul Dean Ornish. Un plus al acestei diete este că, pe lângă faptul că ajută în slăbire, ajută oamenii cu boli de inimă. Așa cum am mai spus, este o dietă ușor de urmat întrucât îți permite să consumi mai multe tipuri de alimente: fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase.

3. Dieta Jenny Craig

Imagine similară

Această dietă este adesea utilizată de marile celebrități. Principalele reguli ale ei sunt porțiile măsurate și combinațiile alimentare.

RASPUNDE

Te rog adauga comentariul tau
Introdu numele tau aici